搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 10627|回復: 7

單次收費美容院尖沙咀, 有什麼推介嗎?

窮鬼

單次收費美容,真的好嗎?
最近不少美容院,強調有單次收費,不會是黑店。
想問有冇邊間單次收費美容院可以推介?
最好在尖沙咀,方便我收工之後去。

窮鬼

單次收費美容,通常明碼實價,的確比較少黑店。但唔一定係好。
而且另一個角度,因為單次收費,佢地唔知你下次仲會唔會幫襯,好多時仲跟得冇咁足。
要分係唔係黑店,其實主要睇佢個價錢合唔合理,又或者上網睇黑店名單:
https://www.facebook.com/groups/1026899521004677/

無針埋線價錢比較表:
https://www.lifefact.net/%e7%84% ... af%94%e8%bc%83/781/

皮秒價錢及陷阱:
https://www.lifefact.net/%e7%9a% ... 99%b7%e9%98%b1/671/
回復

窮鬼

其實好多時單次收費美容院,係貴過一D小店既Package。
因為佢地單次收費,所以將佢地貴少少變得合理化。
正常做Facial係要持之以恒,而做無針埋線呢D機,根本唔係做一兩次就有效。話做兩三次就得,一定係呃你。
只要比較過價錢,搵D信譽良好既美容院就冇咁易中招
尖沙咀最多人推介Vinca Beauty(針清) 和 Bora Beauty(做機)
如果整眉就去Yam’s beauty.workshop

回復

登記女會員

一般療程, 如果Package價都要幾千蚊一次, 自然是黑店居多
但其實好多美容院做機單次收費都要1600-2000一次, 另外冇事後跟進亦都係一個問題.
有D幾百蚊一次既好有可能係較細度數, 唔足發數.
唔理佢單次定係package, 平均價OK, 又唔會逼你買大量package(20次什至更多), 就OK了
最緊要上網做攻略, 搵信譽良好既美容院.
回復

窮鬼

fungling 發表於 2020-2-6 17:07
其實好多時單次收費美容院,係貴過一D小店既Package。
因為佢地單次收費,所以將佢地貴少少變得合理化。
正 ...

唔該晒, 我最後去左bora beauty, 服務同效果都ok
回復

登記女會員

小S是混蛋 發表於 2020-2-17 17:16
唔該晒, 我最後去左bora beauty, 服務同效果都ok

我同我弟弟都係去呢間,
我上網睇, 真係9成都係黑店
全個尖沙咀有一百幾十間美容院

我去HelloToby睇左5頁, 得佢一間拎到不hard sell 認證, 其他冇一間拎到, 好黑暗

不hardsell

不hardsell

絕不硬銷英容院

絕不硬銷英容院

回復

窮鬼

Royal nature beauty一定令你破產而歸
回復

超級版主

而家bora beauty都有單次收費, 而且最近仲減到好平
回復