搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2395|回復: 2

有冇人可以俾D意見我

窮鬼

男朋友,打算一家移民去英國。佢哋打算想賣咗香港層樓,之後去英國郊區買兩個英國樓盤。一家自住,一家出租咁。

我應唔應該跟埋去呢? 如果去,咁我就好似放棄咗自己屋企人。而且,去到英國,人生路不熟,又唔係多朋友。自己性格,又唔係好外向嗰種。好驚去到英國,成個世界就得返我男朋友,同佢屋企人咁。但係,身邊好多朋友都叫我走,話走到就快D走。我都唔知點好。

而且,去英國買樓,仲要去郊區買,好似好冇安全感咁。就算越洋買英國樓,唔係應該買市區,買咩倫敦樓盤咩?點會買英國郊區樓盤架。就算多間,唔係都應該往市區,中央發展,升值保值好D咩。我真係唔知。唔知點問,問又驚唔識亂講,又驚佢哋會多心我有咩打算咁。

大家有冇咩意見可以俾我。好煩,好困擾。

窮鬼

結果而家點, 有冇走?
回復

窮鬼

妳若知道我如下問題的答案,自然知道妳提出的問題的答案:
1. 他今天是妳的男朋友,明天是嗎?再說,他將來永遠是妳一起生活的另一半嗎?
2. 他決定移民,是他該考慮和妳的關係,還是妳該考慮和他的關係?
回復