搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2708|回復: 6

情人節送禮給男友攻略!

超級版主

何必呢...何必...呢...錢又駛咗,心思又花咗,時間又無咗,換嚟佢一個O嘴,只係因為你買—錯—禮—物!

好啦,我哋特登用咗個lunch time走訪中環某甲級商廈13樓,由數十位(自稱)型男歸納出以下幾項你應該避開嘅情人節禮物,又袋錢落你袋喇!

電子遊戲產品
佢明明想要PS4但你買咗部Wii U,佢明明想玩Battlefield但你送隻Mario Kart比佢—送錯禮佢當然「唔老黎」,但最壞下場都不過係一場歡喜一場空,最驚嘅係你竟然送啱咗,佢日玩夜玩,你直頭連個男友都無埋。

電子產品
男友想換相機換電話換tablet?咁你識唔識分HSDPA同埋WCDMA?知唔知CMOS同CCD有乜分別?唔知?咁等佢自己換飽佢啦,其實呢,所有同「電子」有關嘅嘢你都係唔好掂,留返比個男人自己揀嘅。

衫褲鞋襪
係,你潮流品味已經走在時代尖端,taste無問題、size亦無搞錯,送衫本身件事係無錯嘅,但你估我唔知你籠嘢呀?你一早買定兩件weekend情侶裝著出街啦!其實呢,除咗返工返學之外,大家真係唔應該著住一模一樣嘅衫出現公眾場所嘅。(又,除非你係余安安而佢係薛芷倫啦)

好啦好啦,送錯禮唔係女人專利嚟嘅,萬一送錯嘢嗰個係佢你又應該點呢?夾硬爆一句「嘩,我好鍾意呀喂」實在太考你演技,呢個時候你對4吋高踭鞋就大派用場啦!立即用右腳踭大力踩左腳腳背!痛到標眼水嗰下立即微微笑,效果應該係咁(見圖),保證佢感動到抱實你冧豬豬呀。

窮鬼

有心送禮,對方都會好感動
回復

窮鬼

i wanna learn the present for girl tho
回復

窮鬼

其實用心就得...
回復

窮鬼

送咩都感動
回復

窮鬼

thanks for shraing
回復

平民

Thanks for sharing~~!
回復