搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3983|回復: 0

曖昧訊息攻防戰 JKのLINEあるある

登記女會員

相信每個少女都經歷過與心上人傳訊息時嗰種心跳加速嘅心情吧!早前日本LINE有個廣告主題係「JKのLINEあるある」(女子高中生的LINE二三事),女人睇完一定超有共鳴,男人睇完又會覺得女人好可愛!就算已經同另一半老夫老妻,都不妨睇睇以下14個情況,一齊回憶昔日暗戀、同人曖昧嘅青澀味道!

#01 就算冇特別意思,都會不斷翻睇與對方嘅對話記錄,自己陰陰咀偷笑。

#02 回味到一半時,突然收到短訊,唔小心變咗秒讀,好醜怪呀!

#03 收到對方短訊,心情立即超high,喺屋企跳起身尖叫。

#04 Text對方後為咗要睇到對方「已讀」一刻,會集中精神望實手機。

#05 當對方回覆後,專登放低手機唔立即「已讀」,令對方心急吓都好。

#06 聽到手機通知聲,仲以為係心上人回覆即係check,點知係第二個,嗰種失落難以用筆墨形容呀!

#07 當對方仲係「未讀未回」,但就更新咗fb,好傷心呀,原來我一啲都唔重要……

#08 每隔3秒望一望手機,要等到對方回覆為止,覺得時間過得好漫長!

#09 點知等等吓瞓著咗,最慘係開住對話畫面,對方喺我瞓咗時回覆,見到我「已讀」又唔回,佢會唔會誤會我唔想理佢架,OMG!

#10 對方約我星期六出街,明明好得閒,係都要扮忙回覆話有約,點知內心又好怕佢唔再約我,懶有矜持!

#11 再一次等緊對方回覆,當手機傳來通知聲即刻好緊張,點知又係搞錯。

#12 唔小心send咗啲奇怪貼圖,又或者打字時手機auto correct一啲好蠢嘅詞句,好擔心會影響佢對我嘅印象。

#13 最後決定直接講出自己想法,「我星期六得閒呀,一齊去睇戲啦!」對方解釋返原來頭先沖緊涼未回咋,yeah!

#14 當幻想緊星期日嘅美好時光,又loop返#01重睇對話內容,發覺自己有好多錯字……