無我 發表於 2015-2-3 18:23:59

關於www.hkbigman.net 公告

搵唔到位同大家講, 所以呢度講:
首先我作為hkbigman.net 創辦人, 本人依然身在新加玻.
而報紙所拉既什麼情侶主腦, 男方只係負責SERVER托管, 女既只係手機有登入記錄. 張相更加係郭書遙和金陽, 笑下算了.
而男方個server本身仲有其他網站.

到目前為止, 警方未起訴, 但佢拎走晒server, 所以網站被逼停.
有人問, 點解server放香港咁蠢, 因為一直係諗住做合法既野, 所以認為冇必要放外國.
只係沒想到警方一個行動, 話收你就收你, 話凍結你就凍結你, 至於你律師話合法, 佢叫你上庭再講.
單case會搞一年, 一年內都會冇左部server, 無法運作.

暫時已經有買家聯絡我買bigman, 事成後可能提早開番bigman. 而其他人都可以出價, 底價是一百萬起. [email protected]
經過今次事件, 即使自信自己是合法經營, 做埋法律咨詢, 警方都係話收你就收你, 隨時可以停你一年, 因此重起後的bigman, server一定搬去外國. 至於銀行, 放錢又冇利息又會比人凍結, 以後唔會再放錢去銀行.

倚靠妓女賣淫維生, 一直都沒有, 相反是阻止其他人倚靠妓女賣淫維生, 打agent是bigman一向作風.
重開後的bigman, vip會員年期會照加番, 版面會大改, 我會比意見買家發大黎搞, VIP制度亦會變得更完善, 更無敵.

停站的這段期間, 反而令我有更多時間休息, 停一停, 諗一諗; 思考, 改革, 是一件好事, 重開後的bigman只會比以前更強大.

至於被拉既人, 暫時就只有馬伕被即時起訴, 而無辜既會員同server托管暫時安全. 各位不用擔心.
而我既wechat暫時不會再開, 直至到審完為止, 搵到我既人自然會搵到我.

Suki~1989 發表於 2015-2-7 18:47:24

Hope Iˊll get back to work .. Wishyousuccess. . .

蔥蔥仔 發表於 2015-2-8 09:03:58

其實我覺得今鋪皇氣係打橫嚟,之後相信其他有囡囡嘅網一樣會咁樣“監生中伏”。。。

無左大人網好sad    T_________T

tiguan 發表於 2015-2-11 11:51:08

最後, 大人網開返未 ? 幾時開 ?

mohk 發表於 2015-2-16 14:45:21

thanks for share ............

brabus 發表於 2015-2-18 17:32:21

無左大人網好sad    T_________T x2......其待無我兄重出武林,請保重

789qwe 發表於 2015-2-18 23:31:57

新年祝bigman大步走過 呢度個個豬龍入水 女有仔照 仔有女溝 要咩有咩 最後當然就係agent仆街

mtxgy1997 發表於 2015-3-6 20:52:31

宜家先留意到,希望可以快的恢復正常啦   加油!   
我仲有好多好野等著分享架!

想問翻以前的會員資料係咪無曬?有無另外做backup?

jnnn 發表於 2015-3-7 09:31:03

Support

VIP KOT

末日都愛妳 發表於 2015-3-11 21:27:08

無左bigman,,,唯有過來搵小女皇幫手啦 :(
頁: [1] 2
查看完整版本: 關於www.hkbigman.net 公告