瞳兒 發表於 2021-5-18 18:52:47

外賣店頂讓 生財器具設備五臟俱全

除咗選址、人手問題、價錢問題之外,頂讓店舖都有好多需要再三評估嘅考慮,頂讓頂得好可以令你輕鬆開始事業無煩惱,相反頂得唔好的話大把手尾要跟!

頂讓一間店面通常都有以下優點:
1.承接上一手客源
萬事起頭難,開舖要搵第一批客都係一件傷腦筋嘅事,所以頂讓係一個好起步方式,因為熟客會基於習慣,願意再去同一舖試下,表示會更容易有顧客上門。

2.省錢省時省力
啱啱起步要搵裝修、生財器具設備、人事仲要處理牌照問題等等,都係一件非常燒時間燒錢嘅過渡期,如果搵生意顧問嚟幫手跟就會方便好多,例如比較多人推薦嘅有建富生意顧問。建富生意顧問除咗係一個好好嘅平台比你慎選頂讓盤之外,同時幫你節省返唔少心力!

要係香港頂讓,自己都要收集好相關資料,評估自身能力,咨詢信得過嘅生意顧問平台,更加要親自去睇過先好決定呀!

小優 發表於 2021-5-18 19:06:29

信得過嘅生意顧問平台,你有冇推介?

瞳兒 發表於 2021-5-18 19:07:36

小優 發表於 2021-5-18 19:06
信得過嘅生意顧問平台,你有冇推介?

得一間我敢去,建富生意顧問
https://www.kinfu.com.hk/

小優 發表於 2021-5-18 19:09:40

瞳兒 發表於 2021-5-18 19:07
得一間我敢去,建富生意顧問
https://www.kinfu.com.hk/

咁hard sell?
呢間有乜好?

瞳兒 發表於 2021-5-18 19:12:12

小優 發表於 2021-5-18 19:09
咁hard sell?
呢間有乜好?

佢既估價最準
有好多其他平台,亂咁開天價賣D根整唔值個價既生意比你,同搵水魚冇分別

而佢地既外賣店頂讓,有齊數據去估價

BoTan 發表於 2021-8-4 01:44:14

瞳兒 發表於 2021-5-18 19:12
佢既估價最準
有好多其他平台,亂咁開天價賣D根整唔值個價既生意比你,同搵水魚冇分別

外賣店頂讓, 建富既盤好似少左D, 冇乜免頂手費盤.
有冇D專係免費盤既平台?我搵左好耐都搵唔到

瞳兒 發表於 2021-8-31 02:44:45

BoTan 發表於 2021-8-4 01:44
外賣店頂讓, 建富既盤好似少左D, 冇乜免頂手費盤.
有冇D專係免費盤既平台?我搵左好耐都搵唔到 ...

做生意本來就要錢, 免費比你既一定唔會係好野, 可能冇人流或其他問題

Gary 發表於 2021-9-23 23:02:37

之前間外賣店開左幾年,後尾個partner成家移左民,我唔夠人手又唔想繼續做,租約又差唔多到期,想頂俾人唔知放幾錢好
於是上網是但搵左3間成日賣勁多廣告0既生意買賣公司,佢地都叫我個價放到好高,都唔知佢地係想賺多0的佣定係亂黎,都話可放40幾至50萬,個盤俾佢地放左上網賣成兩個月都冇咩人黎睇過,有黎過果0的又望兩望就走人...問佢地咩事只係話一直都有客問, 又有0的客自己黎睇左, 等覆。

之後有朋友介紹左建富生意顧問,佢地同事問左我好多資料,再上網search過我地間舖後,落黎睇埋就同我分析左好多野,擺上網寫我地間舖0既介紹都係正真確0的同突出到賣點...相對之下比較有心...

咁講真,間舖都係做外賣0者, 都開左好幾年,雖然裝修果0的都擺左心機,但我志在走人同拎番少少錢又唔駛還原俾業主,之後傾好左試下放住23萬,佢地帶左幾個客來,次次都有同我講每個客意見同反應...最後就18萬賣左,如果唔係,租約到左都未賣出就煩死我

vpvycehx 發表於 2021-10-3 11:06:12

感謝大大分享
頁: [1]
查看完整版本: 外賣店頂讓 生財器具設備五臟俱全