kaibi1314 發表於 2017-4-8 02:57:40

警察叔叔, 請問你們是做show還是保護市民?

我叫Kaibi, 是香港少女論壇網主, 一個23歲既女大學生.

即係4月2日新聞, 【助養援交女】一案既真正主腦
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20170402/56512966

WOW! 我竟然做到主腦! 我D朋友通知我, 我自己都嚇左一跳
我O係屋企等左幾日, 都仲未有警察黎拉我呢個真正主腦。
可能係我去左外國, 我等緊國際刑警拉我. 可惜冇。
1. 網站從來沒有人口販賣活動, 犯乜法?
2. 網站既助養由始至終都冇講過一定要性交易先有錢收, 點解係都要咬實話係性交?
好, 就算有男女會員因此性交, 都係佢地私下既事, 唔會有回佣比網站.
3. 女會員性交易愈多評分愈高 <-全個網站都冇寫呢個條文, 證據係邊度? 評分係用金幣評, 性交唔會令分數增加
會唔會係心邪既人, 一睇助養兩個字就諗左心邪既野? 警察叔叔, 你曳曳!

好, 就當個網站真係有女仔搵人性交易, 咁我犯左邊條法?
只係一個網上平台, 所有女仔都冇比我指示或操縱

而且少女論壇server是在娼妓合法化的國家, 所以國際刑警冇幫手關我網站

我見到新聞見到咁大陣象, 真係嚇親.
第一拉錯人, 求其搵個人頂包做主腦就好似破大案咁. 佢係大人網網主, 唔係少女網呀!咁求其既你地
第二我都冇2000萬, 係唔係你比我?
第三, 點解一大堆馬伕唔拉, 走去拉埋男女會員?
我冇記錯香港嫖客同一樓一都唔犯法. 你拉咁多嫖客同自己搵食既女仔, 一大堆唔相關既人做乜?
反而一大堆在我網站搵食, block極都block唔晒既馬伕, 真正既賣淫集團, 你一個都冇拉? 你唔係黑成咁掛!

[歡迎轉貼]

derek1111 發表於 2017-5-7 16:52:14

講得好, 香港幾時變左大陸? 咩都要政府黎管, 相信女高警有太多性抑壓, 搵人黎搞

kaibi1314 發表於 2017-4-8 02:58:38

我以前中學讀書成績好差, 16歲識左個好衰既男朋友(MK), 佢唔番工, 又大洗. 我為左佢成日逃學.
最後比佢既朋友呃左去夜總會番工, 比人侵犯埋.

我染上毒隱, 為左比錢買毒品, 更加唔番學, 什至出賣自己身體. 因為反正男朋友都唔再愛我
我唔敢諗將來, 我連屋企人都避開

直到一次有個女仔, 佢話佢冇再做夜總會, 自己上網做. 我先認識到香港大人網.
雖然我當時有吸毒, 但我唔鍾意飲酒, 亦好憎食煙, 再加上人地話大人網可以所有錢自己袋, 所以我先試下
我o係大人網識到好多師兄, 佢地比起夜總會既客人斯文好多.
警察都會上網搵CC啦, 仲扮乜野清高
其中一個職業係中學老師, 佢好關心我, 幫我免費補習, 亦教識我同屋企人相處, 令我決心慢慢遠離毒品

我自己好鐘意art, 但o係香港冇前途, 所以好想去外國讀大學.
呢個世界真係有好人係不求回報咁付出gar, 而我在大人網就遇到,
有人答應我幫我交學費同生活費, 唔需要我付出任何代價.
只需要DSE英文有4就得.

警察將助養等同性交, 因為佢地見識少, 心邪, 就只會諗到一定係性交. 佢地覺得世界冇無私奉獻, 只有等價交換

我自己本身都鐘意上網同人傾計, 加上當時大人網死過幾次, 唔想一死左就冇地方去, 所以當時叫大人網網主幫我整網站
自己都因為大人網而識得一D女仔因為唔同原因需要搵錢
警察真係要做野, 就唔該拉剝削同威嚇CC班馬伕, 而唔係搞一場大show拉唔關事既人, 什至為升職而將無罪既人入罪

kaibi1314 發表於 2017-4-8 02:58:08

依靠他人賣淫的收入維生
http://www.hkclic.org/tc/topics/sexual_offences/III_Sexual_offences_to_protect_public_morality/C_Offences_Relating_to_Prostitution/1_Living_on_Earnings_of_Prostitution/

根據《刑事罪行條例》(香港法例第200章)第137條,任何人明知而完全或局部依靠另一人的賣淫收入為生,就是犯法,最高刑罰可被判監禁10年。

控罪的要素是收取明知是從賣淫行為賺取的金錢,或者明知娼妓以賣淫賺取收入,仍然依靠娼妓維生。這項控罪有時簡稱為「依靠娼妓維生」,貼切描述罪行所指的寄生蟲行為。第137條列明「任何人」,意即犯案者可以是男性或女性。純粹收取娼妓的金錢,例如收取膳食費或住宿費,並不足以構成干犯第137條所訂明的罪行。法庭必須考慮被告與娼妓之間的關係,以及被告在甚麼情況下收取娼妓的金錢。控方必須證明,被告知道自己完全或部分依靠他人賣淫的收入維生。

根據第137條,控方可依據以下三個個別情況,證明被告違法:

證明被告與該娼妓同住;
1. 證明被告慣常地身處該娼妓的工作場所;
2. 證明被告控制、指示或影響該娼妓的一舉一動,以顯示被告正協助、教唆或強迫娼妓賣淫。
3. 如果控方能證明上述任何一個情況存在,法庭便會假定被告明知而依靠他人賣淫的收入維生。

上面3個情況, 我同大人網都冇觸犯
上年12月大人網上庭, 我都有留意. 最後竟然入罪. @[email protected]
主控官話法例過時, 跟唔上新科技罪行, 所以要入罪.
如果法例過時, 點解唔修例, 而夾硬將法例學警棍咁樣延伸?

最簡單一句, 點解夜總會唔拉要搞一個網上自由平台? 夜總會D女仔出街, 出完去要回佣比夜總會.
大人網冇收回佣反而要入罪? 灣仔駱克道酒巴成堆妓女留在酒巴, 又唔拉酒巴老闆?
如果你地表明有性工作者逗留都犯法, 走去搞夜總會同酒巴, 咁樣大人網同我入罪, 先至合理

到少女網, 我地寫足聲明, 有賣淫字眼既post, delete. 有賣淫字眼既post, delete.
咁樣都唔夠, 其實你地想玩到點? 將網上自由收窄到同中國大陸一樣? 難怪有D錢都話要移民啦!
skout大把女仔賣淫啦, 我要搵兩個人放蛇我都一定搵到, 又唔見你地拉skout?

kaibi1314 發表於 2017-4-8 02:58:25

實會有d道德L, 話網站風氣害人. 我想知有幾多個男人唔睇J圖! 完全唔睇law
如果有人賣淫, 係好唔岩, 咁唔該立法將所有賣淫完全封殺, 收晒所有夜總會牌照
酒巴都唔好有啦, 有人飲完酒後會有性事發生呀,有違道德呀!
有人會將毒品同色情行業混為一談, 講到賣淫同賣白粉一樣
而家唔係人口販賣呀! 人地一買一賣, 影響你乜野? 如果係比人逼就話另計姐

http://www2.hkedcity.net/sch_files/a/kss/kss-lkh/public_html/prostitute.html
多位社會人士呼籲港府立例監管娼妓問題
中新網香港十月二十九日消息:香港多位社會人士認為,政府應立例監管娼妓問題,以避免黑社會操控本地的黃色事業;
據中通社報道,立法會議員(醫療界)勞永樂今日出席一個論壇時表示,政府若把黃色行業“正常化”,視之為一種正當行業,有助社會人士改變對性工作者的歧視。他指現時的有關法例十分模糊,政府應加以修改,為娼妓訂定活動範圍及健康守則。條例可訂明,如果娼妓超出指定的活動範圍,政府可加以干預。同時,政府的介入可避免娼妓受黑社會操縱。
社團組織“紫藤”發言人嚴月蓮指出,由於近年的經濟環境轉淡,黑社會人士的“收入”也比以前少,所以對娼妓諸多留難,娼妓常被剝削。

bebu0654 發表於 2017-4-9 19:38:33

baibi1314support you !!

Beeman 發表於 2017-4-9 20:08:31

support you form 深圳 friend

小優 發表於 2017-4-12 05:47:53

黑警死全家! 有agent唔捉走去搞個網站把撚!

文風 發表於 2017-4-12 21:08:24

首先...

樓主靚女..一讚.

然後..食色.性也..要拉要鎖..先拉夫子去也..

最後..嫖賭飲吹..國之四圍..四圍不張..差佬要炒魷魚無糧出的了..我講從前.今日..當差都係呃飯食之嘛.;P

kaibi1314 發表於 2017-4-14 15:01:24

提防黑警 wingwingsum1996, 今日黑警屈得就屈
http://www.hklovely.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21456&fromuid=1
(出處: 香港少女論壇)
頁: [1] 2
檢視完整版本: 警察叔叔, 請問你們是做show還是保護市民?